Spierafbraak en spierverlies voorkomen

Spieren zijn een dynamisch weefsel dat permanent afgebroken en weer opgebouwd wordt. Spieren worden door het gewone dagelijkse gebruik constant een klein beetje beschadigd en weer gerepareerd. Maar spieren zijn ook heel goed in staat om zich te regenereren na veel...

Lees meer

Hoeveel vocht heb je nodig?

Vocht, water, thee, koffie.... wat telt mee? Ons lichaam bestaat voor 70% uit vocht (vrouwen iets minder dan mannen). Dat vocht is essentieel voor de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Daarom is voldoende verversen heel belangrijk....

Lees meer

Glucosamine: werkt het? Deel 2

Glucosamine wordt soms ingezet bij behandelmethode van artrose omdat in onderzoek en dierexperimenteel onderzoek, glucosaminesulfaat! in staat blijkt om het kraakbeenstofwisseling te normaliseren, om beschadigd kraakbeen te herstellen en ook lichte ontstekingsremmende...

Lees meer

Glucosamine: werkt het? Deel 1

Glucosamine wordt soms ingezet bij behandelmethode van artrose omdat in onderzoek en dierexperimenteel onderzoek, glucosaminesulfaat! in staat blijkt om het kraakbeenstofwisseling te normaliseren, om beschadigd kraakbeen te herstellen en ook lichte ontstekingsremmende...

Lees meer

Magnetron: wel of niet gebruiken?

Een magnetron is sinds de opkomst omstreden. Toch hebben nog steeds de meeste Nederlanders wel een magnetron.  Maar wat moet je weten van die aloude magnetron? Als we kijken naar waar hij oorspronkelijk voor bedoeld is: het opwarmen van voedingsmiddelen/maaltijden dan...

Lees meer

Hoe gezond is knoflook?

Hoe gezond is knoflook? Knoflook wordt al duizenden jaren gebruikt voor de behandeling van ziektes. In Egyptische piramides en in Griekse tempels zijn resten van knoflook aangetroffen. Ook in de Bijbel en in de Talmoed wordt over knoflook gesproken: "Eet regelmatig...

Lees meer

Recept: glutenvrije quiche met bloemen

Facebook Ingrediënten: 2 courgettes 1 ui 9 bloemen van Oost-Indische kers (of andere eetbare bloemen) 1 winterwortel Klein bosje bieslook Takje rozemarijn 5 eieren bakje crème fraîche 125 ml 4 plakken kaas peper en Keltisch zeezout. Bereiding:  De oven...

Lees meer

Overgewicht: hoe ontstaat het?

  Voordat je begint met afvallen en een plan gaat bedenken is het allereerst handig om meer te weten te komen over hoe overgewicht ontstaat. Terwijl dieetboeken de laatste decennia als warme broodjes over de toonbank zijn gegaan, is het aantal mensen met...

Lees meer

Na jarenlang van alles te hebben geprobeerd om af te vallen ben ik er uiteindelijk achtergekomen dat “gewoon” gezond eten de sleutel is. Ik eet nu bijna 1 jaar glutenarm en mis de granen niet meer. In het begin was het even moeilijk maar had ik steun aan het glutenarm brood en de rijstcrackers. Inmiddels eet ik die ook nog nauwelijks en eet ik meer fruit, groenten en salades dan ooit. Ook yoghurt geheel zonder suiker is voor mij een lekkernij geworden. Noten zijn mijn middag snack (wel letten op de hoeveelheid) en een lekker stukje pure chocolade mijn toetje. Ik heb geleerd weer te luisteren naar mijn lichaam en het “altijd honger” gevoel is helemaal weg. Ik sport nu 2x in de week door een uur te gaan wandelen met een vriendin. Heerlijk, ik voel me weer energiek en zou nooit meer terug willen.

Bedankt mensen! – groetjes Helena