Is honing anders dan suiker?

Is honing anders dan suiker? Steeds vaker komen er suikervrije challenges voorbij en plaatjes met suikervrije taarten en bonbons.De eerste keer dat ik dit zag dacht ik wow, ik ben nieuwsgierig.Zitten er zoetstoffen in? Want dat is iets wat ik niemand...

Lees meer

Wat is Hba1C?

Hba1C? Wat is dat eigenlijk? Wanneer je diabetes (suikerziekte) hebt wordt er om de 3 à 4 maanden je Hba1C gemeten. Maar wat is dat nou eigenlijk? En kun je Hba1C uitslagen beïnvloeden? Hoe werkt het? Hba1C is een stof die gemeten wordt in het...

Lees meer

Wat doet korte intensieve intervaltraining (HIIT)?

Korte hoog-intensieve intervaltraining (HIIT) remt de groei van darmkankercellenDarmkanker is de tweede grootste oorzaak van sterfte door kanker. Het moderne westerse dieet in combinatie met een gebrek aan beweging is de belangrijkste reden voor het stijgend aantal...

Lees meer

Hoeveel vocht heb je nodig?

Vocht, water, thee, koffie.... wat telt mee? Ons lichaam bestaat voor 70% uit vocht (vrouwen iets minder dan mannen). Dat vocht is essentieel voor de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Daarom is voldoende verversen heel belangrijk....

Lees meer

Glucosamine: werkt het? Deel 2

Glucosamine wordt soms ingezet bij behandelmethode van artrose omdat in onderzoek en dierexperimenteel onderzoek, glucosaminesulfaat! in staat blijkt om het kraakbeenstofwisseling te normaliseren, om beschadigd kraakbeen te herstellen en ook lichte ontstekingsremmende...

Lees meer

Glucosamine: werkt het? Deel 1

Glucosamine wordt soms ingezet bij behandelmethode van artrose omdat in onderzoek en dierexperimenteel onderzoek, glucosaminesulfaat! in staat blijkt om het kraakbeenstofwisseling te normaliseren, om beschadigd kraakbeen te herstellen en ook lichte ontstekingsremmende...

Lees meer

Magnetron: wel of niet gebruiken?

Een magnetron is sinds de opkomst omstreden. Toch hebben nog steeds de meeste Nederlanders wel een magnetron.  Maar wat moet je weten van die aloude magnetron? Als we kijken naar waar hij oorspronkelijk voor bedoeld is: het opwarmen van voedingsmiddelen/maaltijden dan...

Lees meer

Hoe gezond is knoflook?

Hoe gezond is knoflook? Knoflook wordt al duizenden jaren gebruikt voor de behandeling van ziektes. In Egyptische piramides en in Griekse tempels zijn resten van knoflook aangetroffen. Ook in de Bijbel en in de Talmoed wordt over knoflook gesproken: "Eet regelmatig...

Lees meer

Recept: glutenvrije quiche met bloemen

Facebook Ingrediënten: 2 courgettes 1 ui 9 bloemen van Oost-Indische kers (of andere eetbare bloemen) 1 winterwortel Klein bosje bieslook Takje rozemarijn 5 eieren bakje crème fraîche 125 ml 4 plakken kaas peper en Keltisch zeezout. Bereiding:  De oven...

Lees meer

Na jarenlang van alles te hebben geprobeerd om af te vallen ben ik er uiteindelijk achtergekomen dat “gewoon” gezond eten de sleutel is. Ik eet nu bijna 1 jaar glutenarm en mis de granen niet meer. In het begin was het even moeilijk maar had ik steun aan het glutenarm brood en de rijstcrackers. Inmiddels eet ik die ook nog nauwelijks en eet ik meer fruit, groenten en salades dan ooit. Ook yoghurt geheel zonder suiker is voor mij een lekkernij geworden. Noten zijn mijn middag snack (wel letten op de hoeveelheid) en een lekker stukje pure chocolade mijn toetje. Ik heb geleerd weer te luisteren naar mijn lichaam en het “altijd honger” gevoel is helemaal weg. Ik sport nu 2x in de week door een uur te gaan wandelen met een vriendin. Heerlijk, ik voel me weer energiek en zou nooit meer terug willen.

Bedankt mensen! – groetjes Helena