Overgewicht: hoe ontstaat het?

  Voordat je begint met afvallen en een plan gaat bedenken is het allereerst handig om meer te weten te komen over hoe overgewicht ontstaat. Terwijl dieetboeken de laatste decennia als warme broodjes over de toonbank zijn gegaan, is het aantal mensen met...

Lees meer

Wordt je dik van bananen?

Een banaan ….. Nee daar wordt je dik van! Mensen die veel bezig zijn met afvallen, denken dat bananen uit den boze zijn. Want hij zou te veel kcal bevatten. Maar bananen hebben heel veel goede eigenschappen. Hij is gezond, heel goed te eten als verantwoord...

Lees meer

De beste bouillon

Echte Bottenbouillon is de beste bouillon die je kunt wensen. Oma deed het al: bouillon maken van botten. Zo hoort het nog steeds. En dat was niet voor niets. Maar helaas zijn we vergeten hoe dat moet. Tegenwoordig is het zo makkelijk om even een...

Lees meer

Vis, zeewier en jodium

Vis behoort een onderdeel te zijn van een gezond weekmenu. Dit komt omdat vis de belangrijkste leverancier is van omega 3 vetzuren.Omega 3 vetzuren zijn ontstekingsremmende vetzuren die niet door het lichaam zelf worden aangemaakt en dus alleen via de voeding...

Lees meer

Brood (glutenarm uit de winkel)

Glutenarm brood "uit de winkel" Glutenvrij brood kan je kopen in de winkel of zelf maken met glutenvrij mee. Maar je kunt ook eens heel andere soorten brood gaan maken. Bijvoorbeeld groentenplatbrood, bananenbrood, courgettebrood, notenbrood...

Lees meer

Waarom alcohol leidt tot overgewicht.

Alcohol kan één van de valkuilen zijn die leiden tot overgewicht. De redenen om alcohol te drinken zijn er velen. Maar waarom het tot overgewicht leidt is belangrijk om te weten. 1. Alcohol levert relatief veel energie (7 kcal/gram pure alcohol) en daar komt dan de...

Lees meer

Glutenarm vs Glutenvrij

Glutenarm i.p.v. glutenvrij Echt glutenvrij is alleen belangrijk voor mensen met Coeliakie. Want met coeliakie krijgen patienten echt darmbeschadigingen door het eten van gluten. Daarom moeten alle gluten vermeden worden. Dit is heel strikt. Je mag dan niet eens het...

Lees meer

Na jarenlang van alles te hebben geprobeerd om af te vallen ben ik er uiteindelijk achtergekomen dat “gewoon” gezond eten de sleutel is. Ik eet nu bijna 1 jaar glutenarm en mis de granen niet meer. In het begin was het even moeilijk maar had ik steun aan het glutenarm brood en de rijstcrackers. Inmiddels eet ik die ook nog nauwelijks en eet ik meer fruit, groenten en salades dan ooit. Ook yoghurt geheel zonder suiker is voor mij een lekkernij geworden. Noten zijn mijn middag snack (wel letten op de hoeveelheid) en een lekker stukje pure chocolade mijn toetje. Ik heb geleerd weer te luisteren naar mijn lichaam en het “altijd honger” gevoel is helemaal weg. Ik sport nu 2x in de week door een uur te gaan wandelen met een vriendin. Heerlijk, ik voel me weer energiek en zou nooit meer terug willen.

Bedankt mensen! – groetjes Helena