Adele Schmidt – Diëtist en Orthomoleculair therapeut:

Het lichaam en voeding vond ik altijd al interessant.
Toen ik zelf wat wilde afvallen ben ik mij nog meer gaan interesseren in voeding. Ik kwam terecht bij een bedrijf dat werkte met een maaltijdplan en stapte in als wederverkoper. Veel mensen hadden mooi resultaat in gewicht en vitaliteit. Maar helaas kreeg ik toch niet de informatie die ik zocht.
Pas op mijn 43ste ben ik de fulltime HBO-opleiding Voeding en Diëtiek gaan doen. En na het behalen van mijn diploma ben ik direct verder gaan studeren in o.a. orthomoleculaire geneeskunde en kruidengeneeskunde.
Deze combinatie was wat ik zocht!
Het effect van voeding op de gezondheid! Daar gaat het voor mij om.
Maar je bent nooit uitgeleerd want de wetenschap blijft doorgaan en er zijn steeds meer nieuwe ontwikkelingen te leren en toe te passen.

In 2014 werd ik ziek. Rectumcarcinoom. Ik dacht: Hoe kan dat nou? Ik eet toch gezond? Mijn verhaal heb ik bijgehouden op mijn website www.adeleschmidt.nl. Het is een spannende periode geweest maar voor mij was het ook een leerschool.

Waarom heb ik dit ontwikkeld?
Wat kan ik veranderen in mijn leefstijl en voeding?
Hoe kan ik anderen ook helpen hiermee?
Deze vragen zijn voor mij heel duidelijk geworden.

Voeding is belangrijk, maar ook beweging en stressregulatie!
Vandaag de dag heb ik in mijn praktijk al duizenden mensen behandeld met diverse klachten. Ik zie veel mensen overgewicht en/of darmklachten. Ervaring (en wetenschap) toont aan dat het weghalen van tarwe al heel veel problemen vermindert en dat het helpt bij gewichtsverlies.

Maar ik kan in mijn praktijk maar een beperkte hoeveelheid mensen behandelen.
Samen met Coen wil ik de juiste informatie geven via deze website en willen wij online programma’s introduceren voor een ieder die zich aangesproken voelt bij bepaalde klachten of ziektebeelden.

Drs. Coen Gross – Orthomoleculair therapeut:

Vitamines en gezonde voeding zijn mij letterlijk met de paplepel ingegeven. Mijn vader was iemand die altijd bezig was met gezondheid en gezonde voeding en hij was er toen al van overtuigd dat dit de manier tot genezing was.
Ik was verder altijd iemand die bezig moest zijn en dan met name met sport. Uiteraard at ik over het algemeen gezond, althans wat men als gezond betitelde. Ondanks mijn actieve en gezonde levensstijl had ik vanaf mijn 20 jaar last van mijn maag (brandend maagzuur). Op gegeven moment zelfs zo erg dat ik nagenoeg mijn eigen schoenen niet meer kon strikken want het maagzuur kwam dan letterlijk naar boven. Meer dan 20 jaar heb ik hiermee gelopen en van alles geprobeerd en gelaten. Totdat ik 12 jaar geleden in contact kwam met orthomoleculaire geneeskunde tijdens de medische opleiding.

Orthomoleculaire geneeskunde gaat uit van “voeding als geneesmiddel” eventueel aangevuld met vitamines en mineralen indien nodig. Ik hoorde toen ook dat mijden van gluten (granen) wel eens tot goed resultaat zou kunnen leiden in mijn geval. Ik ben toen direct glutenarm gaan eten en binnen 4 weken voelde ik me al veel beter. Ik was niet alleen het maagzuur probleem kwijt maar ook het opgeblazen gevoel verdween en ik krijg een regelmatige goede stoelgang. Na 2 maanden was ik overtuigd, ik had meer energie, had geen last meer van mijn maag en zelfs de hoofdpijn die ik wekelijks had was verdwenen. Ik voelde me helderder in mijn hoofd en was ook nog eens teruggegaan in gewicht.

Uiteraard was het aanpassen van mijn voeding naar glutenarm in eerste instantie lastig. Graan en met name tarwe heeft een verslavende werking op onze hersenen en het is dan ook even wennen. Je wordt creatief en zoekt naar gerechten en recepten die je in de goede richting helpen. Je ziet echter al snel alternatieven die gezonder en minstens zo lekker zijn.

Gezien mijn affiniteit met voeding en sport reeds vanuit mijn jeugd en de eenvoudige maar zeer effectieve manier waarop ik uiteindelijk van 20 jaar lange maagproblemen af was gekomen deed mij besluiten om een opleiding tot orthomoleculair therapeut te volgen. Uiteindelijk ben ik in 2012 gestart met mijn praktijk Orthokineo (www.orthokineo.nl). Tevens heb in 2012 een beweegspel/programma ontwikkeld. Dit is gericht om met name mensen die te weinig bewegen en weinig tijd hebben op speelse wijze te bewust maken van hun gebrek aan beweging en aan te zetten tot meer beweging. Uiteindelijk wil ik, samen met Adele, zo veel mogelijk mensen helpen met de opgedane kennis en ervaring en het internet gebruiken als podium.

Ik vind dat we weer eens moeten leren naar ons lichaam te luisteren en niet symptomen (oftewel signalen) onderdrukken maar op zoek gaan naar de oorzaak en vanuit daar een weg naar genezing zoeken.