Ingrediënten:

2 courgettes
1 ui
9 bloemen van Oost-Indische kers (of andere eetbare bloemen)
1 winterwortel
Klein bosje bieslook
Takje rozemarijn
5 eieren
bakje crème fraîche 125 ml
4 plakken kaas
peper en Keltisch zeezout.

Bereiding: 

  • De oven voorverwarmen op 190 ˚C .
  • Een courgette in lange repen snijden om de bodem later mee te vullen.
  • Wortel schillen.
  • 1 stukje courgette van 3 cm in dunne plakjes snijden en apart houden.
  • De rest van de courgette, ui en de wortel in kleine blokjes plakjes snijden.
  • Dit met de olie en een pan smoren totdat het gaar is (maar geen papje), peper en zeezout toevoegen.
  • In een vergiet het vocht afgieten.
  • Bieslook fijn knippen.
  • Rozemarijn ritsen van het takje en heel fijn snijden/hakken.
  • Crème fraîche losroeren en de eieren erbij kloppen totdat het 1 geheel is en daar de bieslook en rozemarijn doorheen roeren.
  • Oost-Indische kers voorzichtig wassen en droogdeppen met keukenrol.
  • Bakblik invetten met olijfolie en beleggen met de plakken courgette.
  • Daarop de plakken kaas leggen zodat het vocht er niet doorheen kan lekken.
  • Daarbovenop de groente leggen en het ei/room mengsel eroverheen schenken.
  • Afdekken met de schijfjes courgette.
  • In de oven op 190˚C gaar bakken ±45min.
  • Checken of hij gaar is.
  • Daarna de bloemen of de taart garneren.
  • De taart in stukken snijden (9 tot 12 stukken) en per stuk invriezen.

 

TIP: In plaats van een bodem van courgette kan er gekozen worden voor een bodem van glutenvrij bladerdeeg.